Zelfgemaakte vegetarische burgers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte vegetarische burgers

Zelfgemaakte vegetarische burgers

op basis van kikkererwten en kaas met gebakken aardappeltjes

In dit recept maak je zelf vegaburgers van kikkererwten. Wist je dat deze erwt 4 à 5 keer meer vitamine E bevat dan andere peulvruchten?

Labels:
Veggie
Philips Airfryer
Allergenen :
Eieren
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

12.5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

BBQ rub

1 stuk(s)

Pruimtomaat

65 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3617 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten56 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers7 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Hoge kom
Vergiet
Staafmixer
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in parten. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en schep goed om met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak ze 30 - 40 minuten in de oven. Schep de aardappelen halverwege om.

Snijden en bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Kluts het ei in een hoge kom.

Deeg maken
3

Voeg de kikkererwten, knoflook en ui toe aan het geklutste ei. Mix het mengsel glad met een staafmixer. Voeg de panko, BBQ rub en oude kaas toe. Kneed goed door. Breng goed op smaak met peper en zout. Bewaar het deeg tot gebruik in de koelkast.

Salade  maken
4

Snijd de tomaat in parten. Halveer de cherrytomaten. Snijd de bladpeterselie fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng de tomaten en de bladpeterselie door de dressing.

Vegaburgers bakken
5

Draai 2 balletjes per persoon van het deeg. Druk ze met een lepel een beetje plat tot burgers. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de ui en bak de burgers 5 - 6 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.

Serveren
6

Verdeel de aardappels over de borden en leg de vegaburgers ernaast. Serveer met de tomatensalade en mayonaise.