HelloFresh
topBanner
Zelfgemaakte vegetarische burgers

Zelfgemaakte vegetarische burgers

op basis van kikkererwten en kaas met gebakken aardappeltjes

Lees meer

In dit recept maak je zelf vegaburgers van kikkererwten. Wist je dat deze erwt 4 à 5 keer meer vitamine E bevat dan andere peulvruchten?

Labels:VeggiePhilips Airfryer
Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Vastkokende aardappelen

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

½ pak

Kikkererwten

1 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

BBQ rub

2 stuks

Pruimtomaat

125 g

Rode cherrytomaten

10 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3617 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Hoge kom
Vergiet
Staafmixer
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in parten. Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en schep goed om met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak ze 30 - 40 minuten in de oven. Schep de aardappelen halverwege om.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Kluts het ei in een hoge kom.

3

Voeg de kikkererwten, knoflook en ui toe aan het geklutste ei. Mix het mengsel glad met een staafmixer. Voeg de panko, BBQ rub en oude kaas toe. Kneed goed door. Breng goed op smaak met peper en zout. Bewaar het deeg tot gebruik in de koelkast.

4

Snijd de tomaat in parten. Halveer de cherrytomaten. Snijd de bladpeterselie fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en meng de tomaten en de bladpeterselie door de dressing.

5

Draai 2 balletjes per persoon van het deeg. Druk ze met een lepel een beetje plat tot burgers. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de ui en bak de burgers 5 - 6 minuten per kant of tot ze goudbruin zijn.

6

Verdeel de aardappels over de borden en leg de vegaburgers ernaast. Serveer met de tomatensalade en mayonaise.