Skip to main content
Zalmfilet met geroerbakte broccoli
Zalmfilet met geroerbakte broccoli

Zalmfilet met geroerbakte broccoli

met pittige aardappelsalade en sesamzaad

4.2
(10,1K)

Deze aardappelsalade heeft een Aziatische twist. Je bereidt hem namelijk met een dressing van koriander en sambal.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Knoflookteen

0.48 tl

Gemalen korianderzaad

½ stuk(s)

Ui

5 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Sambal

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3044 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten40.1 g
waarvan suikers4 g
Vezels13.5 g
Eiwitten30.3 g
Zout1.7 g
Potassium456.9 mg
Calcium78.9 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Broccoli bereiden
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken (zie Tip). Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

Tip: Eet je liever iets zachtere broccoli? Kook hem dan 3 minuten langer.

Dressing maken
3

Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met de ui, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Laat de ui dan weg uit de dressing en bak mee met de broccoli.

Broccoli bakken
4

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de broccoli en de helft van de dressing 3 - 5 minuten, of tot de broccoli zacht is maar nog wel een bite heeft. Voeg de helft van het sesamzaad toe en meng goed.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Zalm bakken
5

Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de overige dressing met de mayonaise en roer het mengsel door de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.

Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders