Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Spinazie
5 gram
Verse dille & bieslook
20 gram
Roomkaas
200 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Venkel
1 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Zalmfilet
30 gram
Rucola en veldsla
¾ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Honing
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut.Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een vergiet, en hak de spinazie daarna fijn.
Snijd de verse bieslook en dille fijn. Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Meng goed en bewaar apart. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd in reepjes.
Verhit in dezelfde koekenpan van de spinazie 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg 2 el water per persoon, 1 tl honing per persoon, peper en zout toe en stoof, afgedekt, 10 - 15 minuten. Houd warm op laag vuur.
Snijd het bladerdeeg in stukken, zodat je 1/2 rol per persoon gebruikt. Verdeel de spinazie over de helft van de stukken bladerdeeg. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas. Vouw het bladerdeeg over de zalm, druk de zijkanten stevig aan en snijd de bovenkant in.Leg de zalmpakketjes op een bakplaat met bakpapier. Meng de krieltjes met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de krieltjes naast de zalmpakketjes op de bakplaat. Bak 20 - 25 minuten in de oven.
Meng vlak voor serveren in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met 1/4 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de rucola en veldsla en de overige kruiden toe en meng goed.
Verdeel de zalm in bladerdeeg over de borden. Serveer met de krieltjes, gestoofde venkel en salade.
Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.