HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZalmfilet In Bladerdeeg
topBanner
Zalmfilet in bladerdeeg

Zalmfilet in bladerdeeg

met gestoofde venkel en krieltjes

Bourgondisch
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

40 gram

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Verse dille & bieslook

100 gram

Spinazie

400 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Venkel

60 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Honing

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

350 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)6450 kJ
Energie (kcal)1542 kcal
Vetten103.0 g
waarvan verzadigd44.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels11 g
Eiwitten48 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Koekenpan met deksel
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 1 minuut.Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een vergiet, en hak de spinazie daarna fijn.

2

Snijd de verse bieslook en dille fijn. Meng in een kom de roomkaas en de helft van de kruiden met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Meng goed en bewaar apart. Was de krieltjes grondig, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd in reepjes.

3

Verhit in dezelfde koekenpan van de spinazie 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Voeg de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg 2 el water per persoon, 1 tl honing per persoon, peper en zout toe en stoof, afgedekt, 10 - 15 minuten. Houd warm op laag vuur.

4

Snijd het bladerdeeg in stukken, zodat je 1/2 rol per persoon gebruikt. Verdeel de spinazie over de helft van de stukken bladerdeeg. Leg de zalmfilet erop en bestrijk met de roomkaas. Vouw het bladerdeeg over de zalm, druk de zijkanten stevig aan en snijd de bovenkant in.Leg de zalmpakketjes op een bakplaat met bakpapier. Meng de krieltjes met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de krieltjes naast de zalmpakketjes op de bakplaat. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

5

Meng vlak voor serveren in een saladekom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met 1/4 el witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de rucola en veldsla en de overige kruiden toe en meng goed.

6

Verdeel de zalm in bladerdeeg over de borden. Serveer met de krieltjes, gestoofde venkel en salade.