HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWortel Pastinaaksoep Met Bierborstelbroodje
topBanner
Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

met crème fraîche, verse koriander en amandelen

Lees meer

Pastinaak is een geliefde wintergroente. Wist je dat hij zoeter wordt bij vorst?

Labels:FamilieCaloriebewustVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Vastkokende aardappelen

250 gram

Pastinaak

1 stuk(s)

Wortel

2 tl

Gemalen kurkuma

2 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Ei, Sesam)

40 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

10 gram

Verse koriander

30 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2706 kJ
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels18 g
Eiwitten19 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Waterkoker
Soeppan of grote pan met deksel
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon voor de soep in een pan of waterkoker. Snipper de ui. Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd de aardappelen, pastinaak en wortel in kleine blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de pastinaak, wortel en 1 tl kurkuma per persoon toe en bak al roerend 3 - 4 minuten. Voeg de aardappelen en het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout.

3

Besprenkel ondertussen het bierborstelbroodje met een klein beetje water en bak 7 - 9 minuten in de oven.

4

Hak ondertussen de amandelen klein en snijd de koriander zeer fijn.

5

Pureer de wortel-pastinaaksoep met een staafmixer. Voeg eventueel meer water of bouillon toe als je de soep wilt verdunnen.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Schep 1 el crème fraîche per persoon op de soep. Garneer de met de amandelstukjes en koriander. Serveer met het bierbostelbroodje.