Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

met crème fraîche, verse koriander en amandelen

Pastinaak is een geliefde wintergroente. Wist je dat hij zoeter wordt bij vorst?

Labels:
Familie
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

105 gram

Aardappelen

125 gram

Pastinaak

½ stuk(s)

Wortel

0.99 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

20 gram

Amandelen

5 gram

Verse koriander

15 gram

Biologische crème fraîche

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2706 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers17 g
Vezels18 g
Eiwitten19 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan
Waterkoker
Soeppan of grote pan met deksel
Staafmixer

Instructies

Schillen en snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon voor de soep in een pan of waterkoker. Snipper de ui. Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd de aardappelen, pastinaak en wortel in kleine blokjes.

Tip: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorgt het voor een goede weerstand.

Soep bereiden
2

Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de pastinaak, wortel en 1 tl kurkuma per persoon toe en bak al roerend 3 - 4 minuten. Voeg de aardappelen en het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Broodje afbakken
3

Besprenkel ondertussen het bierborstelbroodje met een klein beetje water en bak 7 - 9 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerstkorrel - niet alleen sierlijk, maar ook vol vezels en eiwitten.

Toppings voorbereiden
4

Hak ondertussen de amandelen klein en snijd de koriander zeer fijn.

Pureren
5

Pureer de wortel-pastinaaksoep met een staafmixer. Voeg eventueel meer water of bouillon toe als je de soep wilt verdunnen.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Schep 1 el crème fraîche per persoon op de soep. Garneer de met de amandelstukjes en koriander. Serveer met het bierbostelbroodje.

Tip: Houd je niet van koriander of eet je dit gerecht met kinderen? Serveer de koriander dan apart.