Pastinaak is een geliefde wintergroente. Wist je dat hij zoeter wordt bij vorst?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Vastkokende aardappelen
250 gram
Pastinaak
1 stuk(s)
Wortel
2 tl
Gemalen kurkuma
2 stuk(s)
Bierbostelbroodje
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten, Ei, Sesam)40 gram
Amandelen
(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)10 gram
Verse koriander
30 gram
Biologische crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
1.5 stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon voor de soep in een pan of waterkoker. Snipper de ui. Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd de aardappelen, pastinaak en wortel in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de pastinaak, wortel en 1 tl kurkuma per persoon toe en bak al roerend 3 - 4 minuten. Voeg de aardappelen en het kokende water toe en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken en breng de soep op smaak met peper en zout.
Besprenkel ondertussen het bierborstelbroodje met een klein beetje water en bak 7 - 9 minuten in de oven.
Hak ondertussen de amandelen klein en snijd de koriander zeer fijn.
Pureer de wortel-pastinaaksoep met een staafmixer. Voeg eventueel meer water of bouillon toe als je de soep wilt verdunnen.
Verdeel de soep over de soepkommen. Schep 1 el crème fraîche per persoon op de soep. Garneer de met de amandelstukjes en koriander. Serveer met het bierbostelbroodje.