HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWildzwijnworstjes Met Ratatouille En Krieltjes
topBanner
Wildzwijnworstjes met ratatouille en krieltjes

Wildzwijnworstjes met ratatouille en krieltjes

Met een groentestoof van rode ui, peen en groene paprika

Lees meer

De groenten stoof je in tomatentapenade en groentebouillon. Door deze Franse bereidingswijze komen de smaken van de groenten goed samen. Bij de ratatouille serveer je worstjes van wilde zwijnen afkomstig van de Veluwe. De worstjes zijn alvast voorgekruid met onder andere gember, kardemom en cayennepeper.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Rode ui

⅔ stuk(s)

Peen

1 stuk(s)

Groene paprika

80 gram

Tomatentapenade

(BevatVis)

4 stuk(s)

Wildzwijn-rundersaucijs

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

3 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2958.088 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten17 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.

2

Snipper ondertussen de rode uien. Snijd de peen klein. Snijd de paprika in blokjes.

3

Verhit ⅓ van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen, groene paprika, bouillon, zwarte balsamicoazijn en de tomatentapenade toe en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Haal na 5 minuten de deksel van de pan zodat het vocht verdampt en breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Prik de wildzwijnworstjes op 2 plekken in en bak, afgedekt, 10 minuten.

5

Verdeel de wildzwijnworstjes, de ratatouille en de krieltjes over de borden.