HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWildzwijnburger Met Kaas En Uienchutney
topBanner
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en tomatensalade

Lees meer

Kruid je frieten eens met paprikapoeder, chilipoeder of verse kruiden zoals peterselie! Ook lekker: de frieten met kaas bestrooien wanneer deze uit de oven komen.

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelkSesamzaadLupineSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk, Sesamzaad, LupineKan bevattenNoten, Soja, Ei)

1 stuk(s)

Rode ui

4 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Wildzwijnburger

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

40 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4362 kJ
Energie (kcal)1043 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven.

2

Snijd de rode ui in halve maantjes. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd ondertussen de tomaat klein. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.

5

Meng in de saladekom de rucola, tomaat, pittenmix en de helft van de gebakken ui door de dressing.

6

Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en beleg elke bol met een wildzwijnburger. Schep er een lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.