HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWildzwijnburger Met Bospeenpuree
topBanner
Wildzwijnburger met bospeenpuree

Wildzwijnburger met bospeenpuree

met coppa di Parma, spruitjes en walnoten

Premium
Lees meer

Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn - dat net als het varken een omnivoor is.

Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

300 gram

Bospeen

400 gram

Spruiten

25 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

50 gram

Coppa di Parma

1

Mosterdcress

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Wildzwijnburgers

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Mosterd

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4084 kJ
Energie (kcal)976 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels18 g
Eiwitten42 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan
Aardappelstamper
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd het loof van de bospeen af, halveer eventueel grote bospenen in de lengte en snijd in stukken van 5 cm. Kook de aardappelen en bospeen in een van de pannen in 15 - 17 minuten gaar. Kook de spruiten 4 minuten in de andere pan. Giet af en spoel de spruiten onder koud water zodat ze niet verder garen.

2

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de walnoten tot ze beginnen kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Trek ondertussen de coppa di Parma uit elkaar in kleinere stukken. Knip de mosterdcress los van het plantje.

3

Snipper de sjalot. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spruiten met de helft van de sjalot 8 minuten al roerend aan. Voeg dan de coppa di Parma toe aan de pan met spruiten. Bak nog 2 minuten op hoog vuur of tot de coppa di Parma goed is aangebakken.

4

Giet de aardappelen en bospeen af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 el boter en 1 tl mosterd. Meng goed. Breng de puree op smaak met peper en zout. Houd de puree warm op laag vuur.

5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg de overige sjalot toe wanneer je de burger omdraait. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg een scheutje water toe aan de koekenpan en per persoon: 1/2 el boter en 1/2 tl mosterd. Kook kort in en breng op smaak met peper en zout.

6

Schep de puree op de borden. Leg de burger en de spruitjes ernaast. Garneer de spruitjes met de walnoten en de puree met de mosterdcress. Serveer met de jus.