Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Venkel
2 stuk(s)
Vleestomaat
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Courgette
10 gram
Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie
100 gram
Crème fraîche
(BevatMelk (inclusief lactose))260 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(BevatVis)80 gram
Garnalen
(BevatSchaaldieren)1 roll(s)
Bladerdeeg
(BevatGluten, TarweKan bevattenMelk (inclusief lactose))25 gram
Panko paneermeel
1 stuk(s)
Speltbaguette
(BevatGluten, Tarwe, Spelt, GerstKan bevattenMelk (inclusief lactose), Soja, Noten, Kamut, Hazelnoten, Eieren, Amandelnoten, Walnoten, Lupine, Haver, Rogge, Sesamzaad)1 el
Bloem
2 el
Witte balsamicoazijn
1 el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
2 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
4 tl
Zwarte balsamicoazijn
300 ml
Visbouillon
1 tl
Suiker
2 el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de tomaat in blokjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.
Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar apart van elkaar. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout met de courgette, dille en munt. Bewaar tot serveren en schep af en toe om.
Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor. Breng de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen en snijd op de bovenkant kruiselings in. Bak 20 – 25 minuten in de oven.
Meng de panko met peper, zout en 1 el olijfolie per persoon. Leg de vleestomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per tomaat en dek af met de panko. Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven. Voeg na 10 minuten ook de demi-baguette toe.
Serveer de vispastei met de demi-baguette, de tomaten met panko en de courgettesalade.