HelloFresh
topBanner
Vispastei met venkel en tomaat

Vispastei met venkel en tomaat

met courgettesalade en een demi-baguette

Bourgondisch
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)VisSchaaldierenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Courgette

10 g

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

100 ml

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

260 g

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(BevatVis)

80 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

⅔ stuks

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Demi baguette

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Nuts, Traces of Egg, Traces of Lupin, Traces of Sesame, Traces of Milk, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

300 ml

Visbouillon

1 el

Roomboter

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Bloem

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

2 el

Olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5531 kJ
Energie (kcal)1322 kcal
Vetten75.0 g
waarvan verzadigd31.8 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers33.3 g
Vezels12 g
Eiwitten51 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Saladekom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el witte wijnazijn per persoon, de bouillon en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.

3

Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar apart van elkaar. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout met de courgette, dille en munt. Bewaar tot serveren en schep af en toe om.

4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor. Breng de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen en snijd op de bovenkant kruiselings in. Bak 20 – 25 minuten in de oven.

5

Meng de panko met peper, zout en 1 el olijfolie per persoon. Leg de vleestomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per tomaat en dek af met de panko. Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven. Voeg na 10 minuten ook de demi-baguette toe.

6

Serveer de vispastei met de demi-baguette, de tomaten met panko en de courgettesalade.