Skip to main content
Vietnamese rijstvelloempia's met kip
Vietnamese rijstvelloempia's met kip

Vietnamese rijstvelloempia's met kip

10 stuks | met teriyakisaus en verse groenten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.


Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Pinda's
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

½ stuk(s)

Rijstpapier

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Mini-komkommer

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja Kan bevatten: Soja)

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

80 gram

Pindasaus

(Bevat: Soja, Pinda's)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

75 gram

Basmatirijst

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)2278 kJ
Energie (kcal)545 kcal
Vetten19.6 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten71.2 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels4.4 g
Eiwitten22.9 g
Zout2.8 g
Potassium266.7 mg
Calcium37.3 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Rasp
Diep bord
Bord
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en zet apart.
  • Besprenkel de rijst met zonnebloemolie. Meng goed en bewaar apart voor later gebruik.
  • Rasp de wortel fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de komkommer in kleine reepjes.
  • Snijd de kip in kleine blokjes.
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de teriyakisaus toe en bak nog eens 3 - 4 minuten.
  • Voeg de pindasaus en sesamolie toe aan een kleine kom. Meng met de sojasaus, wittewijnazijn en honing.
  • Vul een diepe bord met lauwwarm water. Week een rijstvel 5 - 10 seconden in het water en leg het vervolgens op een schoon bord.
3
  • Leg de kip in het midden van het rijstvel en beleg met sla, wortel, komkommer, rijst en verse kruiden.
  • Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
  • Herhaal dit met de overige rijstvellen.
  • Serveer op een grote schaal met de pinda-sojasaus erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders