De aardappelschijfjes zijn al voorgegaard en hoef je alleen nog goudbruin en knapperig te bakken. Daar hoort natuurlijk mayonaise bij, die je in dit recept zelf mengt met verse dille, waardoor het ook goed bij de vis past. Vis en dille vormen een klassieke combinatie die je veel ziet in de Scandinavische keuken, het kruid geeft een verfijnde smaak aan visgerechten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Aardappelpartjes
1 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Prei
2 gram
Victoriabaarsfilet zonder huid
(BevatVis)6 bosje(s)
Verse dille
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)2 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 16 – 17 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. • Snipper de rode ui. • Snijd de prei in halve ringen.
• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de prei 1 minuut op hoog vuur. • Voeg zoveel water toe dat de prei tot de helft onderstaat. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 6 – 8 minuten afgedekt stoven.
• Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de victoriabaars 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. • Hak de dille fijn en meng met de mayonaise. • Giet de gestoofde prei af en meng met de overige roomboter, peper en zout.
• Verdeel de victoriabaars, de aardappelschijfjes en de gestoofde prei over de borden. Serveer met de dillemayonnaise.