HelloFresh
Victoriabaarsfilet met aardappelschijfjes en prei

Victoriabaarsfilet met aardappelschijfjes en prei

Met rode ui en dillemayonaise

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 283 beoordelingen
Lees meer

De aardappelschijfjes zijn al voorgegaard en hoef je alleen nog goudbruin en knapperig te bakken. Daar hoort natuurlijk mayonaise bij, die je in dit recept zelf mengt met verse dille, waardoor het ook goed bij de vis past. Vis en dille vormen een klassieke combinatie die je veel ziet in de Scandinavische keuken, het kruid geeft een verfijnde smaak aan visgerechten.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:VisEiMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Aardappelpartjes

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Prei

2 g

Victoriabaarsfilet zonder huid

(BevatVis)

6 takje

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3159 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 16 – 17 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. • Snipper de rode ui. • Snijd de prei in halve ringen.

Prei stoven
Prei stoven
2

• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de prei 1 minuut op hoog vuur. • Voeg zoveel water toe dat de prei tot de helft onderstaat. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 6 – 8 minuten afgedekt stoven.

Bakken en mengen
Bakken en mengen
3

• Dep de victoriabaarsfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de victoriabaars 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. • Hak de dille fijn en meng met de mayonaise. • Giet de gestoofde prei af en meng met de overige roomboter, peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de victoriabaars, de aardappelschijfjes en de gestoofde prei over de borden. Serveer met de dillemayonnaise.