Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Fresh tagliatelle
(Contains Egg, Wheat)
½ piece
Onion
125 g
Red cherry tomatoes
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
50 g
Spinach
40 g
Pesto rosso
(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)
2.5 g
Fresh basil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui, halveer de cherrytomaten en snijd het basilicum fijn.
Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 200 gram groente per portie!
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de ui, peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de rode pesto. De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag.
Verdeel de linguine over de borden. Garneer met het basilicum.