HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Pappardelle Met Gekonfijte Kip
topBanner
Verse pappardelle met gekonfijte kip

Verse pappardelle met gekonfijte kip

met paddenstoelen en pesto-roomsaus

Premium
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

250 gram

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

60 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

15 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

3 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5056 kJ
Energie (kcal)1209 kcal
Vetten80.0 g
waarvan verzadigd35.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels6 g
Eiwitten48 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

2

Snijd de verse dille zeer fijn. Verhit ruim water in een pan met deksel voor de pappardelle.

3

Meng in een saladekom 1/2 tl wittewijnazijn per persoon, de extra vierge olijfolie, de mosterd en de honing met peper en zout tot een vinaigrette. Meng er de salademix en het grootste deel van de dille doorheen.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de champignons 4 – 6 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg daarna per persoon 100 ml slagroom en 1 tl witte wijnazijn toe. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet af.

5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de pappardelle en de groene pesto toe aan de koekenpan met champignons. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met deoverige dille. Verdeel de salade naast de pasta.