Verse pappardelle met gekonfijte kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met gekonfijte kip

Verse pappardelle met gekonfijte kip

met paddenstoelen en pesto-roomsaus

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

10 gram

Verse dille

125 gram

Verse pappardelle

30 gram

Rucola en veldsla

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Biologische slagroom

25 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

¼ tl

Honing

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Mosterd

1.5 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1209 kcal
Energie (kJ)5056 kJ
Vetten80 g
waarvan verzadigd35 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers6 g
Vezels5.9 g
Eiwitten48 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Kippendij bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

Snijden
2

Snijd de verse dille zeer fijn. Verhit ruim water in een pan met deksel voor de pappardelle.

Vinaigrette maken
3

Meng in een saladekom 1/2 tl wittewijnazijn per persoon, de extra vierge olijfolie, de mosterd en de honing met peper en zout tot een vinaigrette. Meng er de salademix en het grootste deel van de dille doorheen.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de champignons 4 – 6 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg daarna per persoon 100 ml slagroom en 1 tl witte wijnazijn toe. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet af.

Pasta mengen
5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de pappardelle en de groene pesto toe aan de koekenpan met champignons. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met deoverige dille. Verdeel de salade naast de pasta.