HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Makreel Met Knapperige Aardappelpuree
topBanner
Verse makreel met knapperige aardappelpuree

Verse makreel met knapperige aardappelpuree

Met kappertjes, sjalot en gepofte tomaat

Lees meer

Makreel kun je op verschillende manieren eten, zo zit hij vaak gerookt in de box. Maar vandaag staat er verse makreel op het menu, die je op de huid bakt. De aardappelpuree die je erbij eet, breng je op smaak met kappertjes en sjalot. Extra lekker maak je de puree door hem in de oven te bakken, zo krijgt hij een krokant korstje. Bij het serveren leg je de makreel met de huid naar boven op de puree, zodat hij knapperig blijft.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Sjalot

40 gram

Kappertjes

4 stuk(s)

Tomaat

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Verse makreelfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4000 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten65.0 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Keukenpapier
Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de kappertjes grof. Halveer de tomaten en meng ze in een kom met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Dep de makreelfilet droog met keukenpapier

3

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Roer er de crème fraîche, sjalot, kappertjes, mosterd en roomboter door. Breng op smaak met zout en flink wat peper. Vet een ovenschaal in met wat olie of roomboter en schep de puree erin. Zet de ovenschaal op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier.

4

Leg de tomaten met de snijkant naar boven op de linkerkant van dezelfde bakplaat met bakpapier. Bak de puree en de tomaten 14 – 18 minuten in de oven, of tot de bovenkant van de aardappelpuree bruin kleurt en de tomaten gaar zijn.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de makreelfilet 2 minuten op het vel. Druk met een spatel af en toe tegen de bodem van de pan. Verlaag het vuur en bak de makreel nog 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de makreel met de velkant naar boven op de puree en serveer met de gegrilde tomaten.