Romige groentecurry met labne en cashewnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool

Nieuw ingrediënt in je box! Hello Umami heeft een rijke smaak die diepte en complexiteit aan je gerecht toevoegt.

Labels:
Veggie
Extra groente
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Cashewnoten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Basmatirijst

25 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Spitskool

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ zakje(s)

Hello Umami

90 ml

Kokosmelk

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Labne

(Bevat Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2940 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten32.6 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten80.5 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels14 g
Eiwitten21 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de linzen en rijst, afgedekt, 11 - 13 minuten op laag vuur.
  • Giet af, voeg terug toe aan de pan en roer de helft van de Hello Umami erdoorheen. Houd apart tot serveren.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Snijd de spitskool in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de spitskool in dunne reepjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groenten 4 - 5 minuten.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak 2 - 3 minuten verder.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook, tomatenpuree, kerriepoeder en overige Hello Umami toe aan de groenten.
  • Roer goed door en bak nog 3 minuten.
Snijden
3
  • Voeg de kokosmelk toe en laat op middelmatig vuur pruttelen tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de cashewnoten 3 - 5 minuten.
  • Snijd de koriander fijn.
Serveren
4
  • Serveer de rijst en linzen op kommen of diepe borden.
  • Verdeel de groentencurry erover.
  • Garneer met de koriander en cashewnoten.
  • Besprenkel met de labne.