Vegan zoete-aardappel bowl met kikkererwtendip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegan zoete-aardappel bowl met kikkererwtendip

Vegan zoete-aardappel bowl met kikkererwtendip

met limoen-komkommer, gekaramelliseerde ui en volkoren pitabrood

Je serveert deze voedzame bowl met volkoren pitabrood, hierdoor krijg je nog meer vezels binnen!

Labels:
Vegan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete-aardappelblokjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ blik(ken)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

30 gram

Mangoketchup

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)900 kcal
Energie (kJ)3765 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten123 g
waarvan suikers30 g
Vezels22.1 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Zoete aardappelblokjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de zoete aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oostere kruidenmix, peper en zout. Roer goed door en leg ze op één helft van een ovenplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Bak de zoete aardappelblokjes 18 - 20 minuten af in de oven.

Tip: Op deze bakplaat leg je later de rode puntparika en de pita punten ernaast.

Rode puntpaprika bakken
2

Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg met het vel naar beneden in een ovenschaal. Besprenkel de helften met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de ovenschaal op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de resterende tijd mee. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie op middelhoog vuur in een kleine koekenpan. Bak de rode ui 5 - 6 minuten. Blus af met per persoon: 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Karameliseer de ui 1 - 2 minuten. Zet het vuur uit.

Pita punten bakken
3

Snijd 2 pitabroodjes per persoon in 4 stukken. Bak 6 - 8 minuten goudbruin in de oven.

Limoen-komkommersalade maken
4

Rasp ondertussen in een kom het schil van de limoen. Knijp het sap van 1/4 limoen uit per persoon in de kom. Voeg 1/4 el extra vierge olijfolie toe, peper en zout toe en roer tot een dressing. Schil de komkommer. Halveer in de lengte en snijd in kleine blokjes. Snijd de bladpeterselie en munt fijn. Meng de komkommerblokjes en kruiden door de dressing. Zet apart en roer af en toe door.

Kikkererwten pureren
5

Doe de uitgelekte kikkererwten in een hoge kom en voeg 1/2 el olijfolie en 1 el water toe per persoon. Pureer alles glad met een staafmixer. Voeg eventueel meer extra vierge olijfolie toe naar smaak en wat limoensap voor meer smeuïgheid. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappel over diepe borden. Leg alle elementen eromheen: de rode puntpaprika, komkommersalade, de kikkererwtendip en pitapunten. Schep de mangoketchup op de kikkererwtendip en garneer met de gekaramelliseerde rode ui.