HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegan Zoete Aardappel Bowl Met Kikkererwtendip
topBanner
Vegan zoete-aardappel bowl met kikkererwtendip

Vegan zoete-aardappel bowl met kikkererwtendip

met limoen-komkommer, gekaramelliseerde ui en volkoren pitabrood

Lees meer

Je serveert deze voedzame bowl met volkoren pitabrood, hierdoor krijg je nog meer vezels binnen!

Labels:Vegan
Allergenen :Glutenbevattende granenZwaveldioxide of sulfieten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappelblokjes

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 pak(ken)

Kikkererwten

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Biologische limoen

4 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

60 gram

Mangoketchup

(BevatZwaveldioxide of sulfieten)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

3 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3765 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten123 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels23 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de zoete aardappelblokjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oostere kruidenmix, peper en zout. Roer goed door en leg ze op één helft van een ovenplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Bak de zoete aardappelblokjes 18 - 20 minuten af in de oven.

2

Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg met het vel naar beneden in een ovenschaal. Besprenkel de helften met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de ovenschaal op de bakplaat naast de zoete aardappel en bak de resterende tijd mee. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie op middelhoog vuur in een kleine koekenpan. Bak de rode ui 5 - 6 minuten. Blus af met per persoon: 1 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Karameliseer de ui 1 - 2 minuten. Zet het vuur uit.

3

Snijd 2 pitabroodjes per persoon in 4 stukken. Bak 6 - 8 minuten goudbruin in de oven.

4

Rasp ondertussen in een kom het schil van de limoen. Knijp het sap van 1/4 limoen uit per persoon in de kom. Voeg 1/4 el extra vierge olijfolie toe, peper en zout toe en roer tot een dressing. Schil de komkommer. Halveer in de lengte en snijd in kleine blokjes. Snijd de bladpeterselie en munt fijn. Meng de komkommerblokjes en kruiden door de dressing. Zet apart en roer af en toe door.

5

Doe de uitgelekte kikkererwten in een hoge kom en voeg 1/2 el olijfolie en 1 el water toe per persoon. Pureer alles glad met een staafmixer. Voeg eventueel meer extra vierge olijfolie toe naar smaak en wat limoensap voor meer smeuïgheid. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

6

Verdeel de zoete aardappel over diepe borden. Leg alle elementen eromheen: de rode puntpaprika, komkommersalade, de kikkererwtendip en pitapunten. Schep de mangoketchup op de kikkererwtendip en garneer met de gekaramelliseerde rode ui.