
De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
1 zakje(s)
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Varkensoester
(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
250 gram
Aardappelen
⅓ stuk(s)
Appel
15 gram
Geroosterde hazelnoten
(Bevat: Hazelnoten, Noten)
½ stuk(s)
Pastinaak
25 gram
Roomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Rode ui
40 gram
Uienchutney
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Suiker
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de hazelnoten en de knoflook heel fijn en meng op een bord met de tijm, peper en zout. Houd wat van het hazelnootmengsel apart om als garnering te gebruiken. Rol vervolgens de varkensoester door het overige hazelnootmengsel en druk aan tot een korst. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 20 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten.
Tip: Je kunt de knoflook, hazelnoten en tijm ook fijnmalen in een keukenmachine.

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de pastinaak. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.

Snijd het witlof in de lengte doormidden. Verhit 1 el roomboter per persoon met de suiker in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg het witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Breng op smaak met zout. Laat 10 minuten liggen, keer daarna om en laat, afgedekt, nog 5 - 7 minuten garen.

Snijd de varkensoester in plakken. Verdeel de puree en de varkensoester over de borden. Serveer met het gekaramelliseerde witlof. Garneer met het achtergehouden hazelnootmengsel.