Varkensoester met pistache-tijmkorst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester met pistache-tijmkorst

Varkensoester met pistache-tijmkorst

met gekaramelliseerd witlof en knolselderij-appelpuree

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Pistachenoten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 zakje(s)

Gedroogde tijm

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

150 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

250 gram

Aardappelen

⅓ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Witlof

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3161 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels16.2 g
Eiwitten37.2 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Bord
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Varkensoester bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn en meng op een bord met de tijm, peper en zout. Houd wat van het pistachemengsel apart om als garnering te gebruiken. Rol vervolgens de varkensoester door het overige pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 20 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten.

Tip: Je kunt de knoflook, pistachenoten en tijm ook fijnmalen in een keukenmachine.

Puree voorbereiden
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.

Tip: Snijd de knolselderij kleiner dan de aardappel, dan zijn ze op hetzelfde moment gaar.

Koken
3

Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 - 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Wel bijna 5 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

Witlof karamelliseren
4

Snijd het witlof in de lengte doormidden. Verhit 1 el roomboter per persoon met de suiker in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg het witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Breng op smaak met zout. Laat 10 minuten liggen, keer daarna om en laat, afgedekt, nog 5 - 7 minuten garen.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot er een fijne puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkensoester in plakken. Verdeel de puree en de varkensoester over de borden. Serveer met het gekaramelliseerde witlof. Garneer met het achtergehouden pistachemengsel.