Skip to main content
Varkensoester met hazelnoot-tijmkorst

Varkensoester met hazelnoot-tijmkorst

met gekaramelliseerd witlof en pastinaak-appelpuree

4.1
(120)

De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!

Allergenen:
Hazelnoten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

250 gram

Aardappelen

⅓ stuk(s)

Appel

15 gram

Geroosterde hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten, Noten)

½ stuk(s)

Pastinaak

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

40 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3345 kJ
Energie (kcal)799 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten92.6 g
waarvan suikers36.6 g
Vezels17.2 g
Eiwitten36 g
Zout1.7 g
Potassium1671.3 mg
Calcium96.5 mg
Iron2.7 mg

Benodigdheden

Bord
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Varkensoester bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de hazelnoten en de knoflook heel fijn en meng op een bord met de tijm, peper en zout. Houd wat van het hazelnootmengsel apart om als garnering te gebruiken. Rol vervolgens de varkensoester door het overige hazelnootmengsel en druk aan tot een korst. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 20 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten.

Tip: Je kunt de knoflook, hazelnoten en tijm ook fijnmalen in een keukenmachine.

Puree voorbereiden
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de pastinaak. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.

Witlof karamelliseren
3

Snijd het witlof in de lengte doormidden. Verhit 1 el roomboter per persoon met de suiker in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg het witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Breng op smaak met zout. Laat 10 minuten liggen, keer daarna om en laat, afgedekt, nog 5 - 7 minuten garen.

Serveren
4

Snijd de varkensoester in plakken. Verdeel de puree en de varkensoester over de borden. Serveer met het gekaramelliseerde witlof. Garneer met het achtergehouden hazelnootmengsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders