Varkensoester met frisse citroendressing
Varkensoester met frisse citroendressing

Varkensoester met frisse citroendressing

met krieltjes uit de oven en sperziebonen

De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

250 g

Baby potatoes

200 g

Green beans

½ piece

Onion

½ piece

Lemon

1 piece

Pork escalope

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

¼ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories658 kcal
Energy (kJ)2754 kJ
Fat27.6 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate63.1 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber17.5 g
Protein35.3 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Grater
•Colander
•Small Bowl
•Casserole with Lid
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Haal de varkensoester uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de blaadjes van de tijm. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg op een bakplaat met bakpapier en meng met de tijm en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de krieltjes 25 – 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6, wat onder andere belangrijk is voor de stofwisseling.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit in een kleine kom. Kook de sperziebonen, afgedekt, 6 – 8 minuten. De sperziebonen hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af in een vergiet en spoel met koud water.

Dressing maken
3

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el citroensap en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet apart (zie Tip).

Tip: Deze dressing bevat al smaakmakers, proef goed voordat je zout toevoegt.

Varkensoester bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkensoester in 5 - 7 minuten rondom bruin. Keer regelmatig om.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in de hapjespan uit stap 2 en bak de ui en sperziebonen 4 - 6 minuten, of tot de boontjes beetgaar zijn en de ui zacht is. Haal de hapjespan van het vuur en meng 1 el citroendressing per persoon door de ui en boontjes.

Serveren
6

Snijd de varkensoester in reepjes en meng de eventueel vrijgekomen sappen van het vlees met de citroendressing. Verdeel de varkensoester, krieltjes en sperziebonen over de borden. Garneer de varkensoester met de overige citroendressing (zie Tip).

Tip: Houd je van de frisse toets van citroenrasp? Garneer het gerecht dan met de overige citroenrasp naar smaak.