Varkenshaassate met pindasaus en ovenfriet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaassate met pindasaus en ovenfriet

Varkenshaassate met pindasaus en ovenfriet

met salade en gezouten pinda's

Met dit recept tover je 258 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
•Lactose-arm
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Pinda's
•Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paarse wortel

½ head

Botersla

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2 stuk(s)

Spies

60 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2988 kJ
Energie (kcal)714 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten59.3 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels12.5 g
Eiwitten40 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Rasp
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de varkenshaas in blokjes. Voeg het vlees en 1 el ketjap per persoon toe aan een kom.
  • Was de aardappelen en snijd in frieten van 1 cm.
  • Verdeel de friet over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Mix goed door en rooster de friet 25 - 30 minuten in de oven.
Ui bakken
2
  • Snipper de ui.
  • Verhit 1/4 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui 1 - 2 minuten op laag vuur. Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak de koekenpan schoon en gebruik deze voor de sate.
  • Snijd de botersla grof. Rasp de wortel met een grove rasp. 
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. 
Varkenshaas bakken
3
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes en voeg toe aan de saladekom samen met de sla en wortel. Meng goed door.
  • Rijg het varkensvlees op een golvende manier aan 2 spiesen per persoon.
  • Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak het vlees 5 - 7 minuten, of tot het gaar is.
  • Verplaats het vlees wanneer het gaar is naar één zijde van de pan. Voeg de pindasaus toe aan de andere kant en verwarm 1/2 - 1 minuut.
Serveren
4
  • Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper fijn.
  • Hak de pinda's grof.
  • Serveer de varkenshaassaté en de pindasaus op een bord. Garneer met de rode peper, pinda's en ui.
  • Serveer met de salade, friet en mayonaise naar smaak.