HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkenshaas Met Honing Sinaasappelsaus
topBanner
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met groene asperges

Premium
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

280 gram

Varkenshaas

1 stuk(s)

Handsinaasappel

2 stuk(s)

Gele biet

600 gram

Kruimige aardappelen

250 gram

Groene asperges

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 jar

Honing

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3391 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers29.0 g
Vezels13 g
Eiwitten43 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappels en de gele biet. Schil de gele biet en snijd in kleine blokjes van 1/2 cm .Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Pers de sinaasappel uit.

2

Kook de gele biet 20 - 25 minuten, voeg de aardappelen toe na 5 - 10 minuten. Giet daarna af en stamp de aardappelen en bieten tot een grove puree. Voeg 1 el boter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen 1 el boter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaas in 2-3 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas vervolgens in een ovenschaal en bak nog 10-15 minuten in de oven. Bewaar de koekenpan met het bakvet.

4

Verwarm de koekenpan met het bakvet op laag vuur en voeg de honing en het sinaasappelsap toe. Laat de saus op laag vuur in 6-10 minuten zachtjes inkoken.

5

Snijd terwijl de saus zachtjes inkookt de onderkant (1-2 cm) van de groene asperges af. Verhit 1/2 el boter per persoon in een andere koekenpan. Bak de asperges in 5-10 minuten beetgaar, voeg de laatste 2 minuten 1 tl witte balsamicoazijn per persoon toe. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.

6

Verdeel de aardappel-bietenpuree over de borden. Leg de groene asperges en varkenshaas ernaast. Verdeel de saus over de varkenshaas. Garneer met de verse bladpeterselie.