Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gele biet
300 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Handsinaasappel
1 stuk(s)
Varkenshaas
½ el
Honing
125 gram
Groene asperges
2.5 gram
Verse bladpeterselie
2 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
5 ml
[Plantaardige] melk
2 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappels en de gele biet. Schil de gele biet en snijd in kleine blokjes van 1/2 cm .Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Pers de sinaasappel uit.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.
Kook de gele biet 20 - 25 minuten, voeg de aardappelen toe na 5 - 10 minuten. Giet daarna af en stamp de aardappelen en bieten tot een grove puree. Voeg 1 el boter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Het is niet erg als je gele bietenblokjes nog een beetje bite hebben, dit is lekker in de puree.
Verhit ondertussen 1 el boter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaas in 2-3 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas vervolgens in een ovenschaal en bak nog 10-15 minuten in de oven. Bewaar de koekenpan met het bakvet.
Verwarm de koekenpan met het bakvet op laag vuur en voeg de honing en het sinaasappelsap toe. Laat de saus op laag vuur in 6-10 minuten zachtjes inkoken.
Snijd terwijl de saus zachtjes inkookt de onderkant (1-2 cm) van de groene asperges af. Verhit 1/2 el boter per persoon in een andere koekenpan. Bak de asperges in 5-10 minuten beetgaar, voeg de laatste 2 minuten 1 tl witte balsamicoazijn per persoon toe. Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.
Tip: De baktijd van de groene asperges hangt erg af van de dikte en ook van hoe jij ze zelf het liefste eet. Houd ze dus goed in de gaten! Snijd dikke asperges eventueel in de lengte door midden.
Verdeel de aardappel-bietenpuree over de borden. Leg de groene asperges en varkenshaas ernaast. Verdeel de saus over de varkenshaas. Garneer met de verse bladpeterselie.