Skip to main content
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met frisse noedelsalade

4.1
(318)

Mesclun is een Franse salademix, afkomstig uit de Provence. De naam betekent 'mengsel' in het Provençaalse dialect en omdat het alleen jonge slablaadjes bevat, is het doorgaans erg mals.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

2.5 tl

Verse gember

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

40 gram

Mesclun

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3278 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten45.9 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels7.2 g
Eiwitten27.2 g
Zout4.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium62.3 mg
Calcium2.4 mg
Iron0.1 mg

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Gehaktballetjes maken
1
  • Rasp de gember fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom het boerengehakt met de gember en 1/4 el mayonaise per persoon.
  • Draai vervolgens 4 à 5 gehaktballetjes per persoon van het gehakt (zie Tip).
Tip: Zorg ervoor dat je de gehaktballetjes goed tussen je handen rolt om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 5 minuten gaar.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus met de knoflook, de zoete Aziatische saus en de honing (zie Tip). Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en bak 2 minuten verder.
  • Haal de gehaktballetjes met de saus uit de pan en bewaar apart.
  • Verwarm de noedels 1 minuut in dezelfde koekenpan en zet het vuur uit.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Salade maken
3
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd vervolgens in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de overige mayonaise met 1 1/2 el citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, de komkommer en de rodekool, wittekool en wortel toe aan de saladekom en meng met de dressing. Voeg de noedels toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de noedelsalade over de borden.
  • Schep de gehaktballetjes en de saus over de salade.
  • Garneer met het sesamzaad.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders