De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Prei
25 gram
Spekreepjes
10 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Kalfsburger
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
75 gram
Pompoenblokjes
40 gram
Cranberrychutney
10 gram
Pecanstukjes
(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Ui
gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
2 el
[Plantaardige] roomboter
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met een deksel (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in stukken van 3 cm. Kook de wortel en aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen met deksel voor de wortel en aardappelen.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 7 minuten knapperig. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.
Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan. Laat de prei 5 - 7 minuten aanstoven. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de koekenpan van de spekjes opnieuw op middelhoog vuur en voeg 1/2 el roomboter per persoon toe. Bak de gehaktballetjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en bewaar apart (zie Tip). Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd, 10 ml ketjap en 1/4 bouillonblokje toe. Roer goed door met een garde en blus af met 50 ml water per persoon. Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.
Tip: De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn. Je verwarmt ze later nog in de jus.
Voeg de prei toe aan de pan met aardappelen en wortel. Stamp de aardappelen, wortel en prei grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe. Roer de spekreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de wortel-preistamppot over de borden. Leg de gehaktballetjes erop en schenk de jus erover.
Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!