Tuna melts met zure room en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tuna melts met zure room en mais

Tuna melts met zure room en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en een frisse salade

De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten cheddar het perfecte comfortfood! Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

140 gram

Mais in blik

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Biologische zure room

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

25 gram

Geraspte cheddar

20 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)555 kcal
Energie (kJ)2322 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.2 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.

Tip: Houd je van de smaak van tonijn? Vang de olie dan op en gebruik deze voor de dressing in stap 3.

Broodje beleggen
2

Meng in een kom de tonijn met de mais, zure room, de helft van de tomaat en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade en verdeel de geraspte cheddar erover. Bak de tuna melts 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Mais is een bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing. Meng vlak voor het serveren de mesclun met de dressing.

Serveren
4

Verdeel de tuna melts over de borden. Serveer met de salade.