Skip to main content
Pindatastische traybake met varkenshaas
Pindatastische traybake met varkenshaas

Pindatastische traybake met varkenshaas

met aardappelpartjes, nasi-bamikruiden en broccoli

4.0
(324)

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Pinda's
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaaspuntjes

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

40 gram

Pindasaus

(Bevat: Pinda's, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2669 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten64.1 g
waarvan suikers26.2 g
Vezels14.3 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.2 g
Potassium306.6 mg
Calcium50 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Kleine steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. 
  • Meng in een grote kom de aardappelen met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelen over één helft van een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Groenten snijden
2
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de paprika in grove blokjes.
  • Snijd de ui in partjes.
  • Meng in de grote kom van de aardappelen de groenten met een scheutje olijfolie en de nasi-bami kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Meng in een tweede grote kom de ketjap met de honing (zie Tip). 
  • Voeg de varkenshaaspuntjes toe en meng goed.
  • Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat. Leg de varkenshaaspuntjes op de groenten en bak de laatste 20 minuten mee in de oven. 

Tip: Heb je sambal in huis? Voeg dit dan eventueel naar smaak toe.

Serveren
4
  • Verwarm vlak voor serveren de pindasaus in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verwarm 2 - 3 minuten. 
  • Verdeel de aardappelen, groenten en varkenshaaspunjes over de borden. 
  • Besprenkel met de pindasaus en garneer met de pinda's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders