Traybake met varkenshaas en satésaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Traybake met varkenshaas en satésaus

met aardappel en geroosterde groenten

Allergenen :
Pinda's
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

100 gram

Varkenshaaspuntjes

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2665 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten25.4 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten64.1 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels14.3 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Was de aardappelen en snijd in parten. 
  • Meng ze in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. verdeel ze over een helft van een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
2
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de stam in blokjes.
  • Snijd de paprika in grove blokjes.
  • Snijd de ui in parten.
  • Meng de groenten in de grote kom uit stap 1 met 1/2 el olijfolie per persoon en de nasi-bami kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Meng in een tweede grote kom per persoon: 1 el ketjap en 1/2 el honing (zie Tip). 
  • Voeg de varkenshaaspuntjes toe aan de kom en wrijf de marinade goed in. 
  • Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat. Leg de varkenshaaspuntjes op de groenten en bak de laatste 20 minuten mee in de oven. 

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de marinade toe.

4
  • Verwarm vlak voor serveren in een kleine steelpan op laag vuur de satésaus met 1 el water per persoon 2 - 3 minuten. 
  • Verdeel de aardappels, groenten en varkenshaaspunjes over de borden. 
  • Besprenkel met de satésaus en garneer met de pinda's.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.