Traybake met speklap en satésaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Traybake met speklap en satésaus

met aardappel en geroosterde groenten

Allergenen :
Pinda's
Soja
Sulfiet
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Speklap

40 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Sulfiet, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3818 kJ
Energie (kcal)913 kcal
Vetten57.7 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten60.9 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels14.3 g
Eiwitten34.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Was de aardappelen en snijd in parten. 
  • Meng ze in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. verdeel ze over een helft van een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
2
  • Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de stam in blokjes.
  • Snijd de paprika in grove blokjes.
  • Snijd de ui in parten.
  • Meng de groenten in de grote kom uit stap 1 met 1/2 el olijfolie per persoon en de nasi-bami kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Meng in een tweede grote kom per persoon: 1 el ketjap en 1/2 el honing (zie Tip). 
  • Voeg de speklappen toe aan de kom en wrijf de marinade goed in. 
  • Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat. Leg de speklappen op de groenten en bak de laatste 20 minuten mee in de oven. 

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de marinade toe.

4
  • Verwarm vlak voor serveren in een kleine steelpan op laag vuur de satésaus met 1 el water per persoon 2 - 3 minuten. 
  • Verdeel de aardappels, groenten en speklappen over de borden. 
  • Besprenkel met de satésaus en garneer met de pinda's.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.