Tostada met extra frisse witte-kaasdip, verse koriander en gekruid kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tostada met extra frisse witte-kaasdip, verse koriander en gekruid kipgehakt

Tostada met extra frisse witte-kaasdip, verse koriander en gekruid kipgehakt

met cheddar en mais-tomatensalade

Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxe twist en vol verrassende smaken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

40 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

30 gram

Veldsla

25 gram

Biologische crème fraîche

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)979 kcal
Energie (kJ)4097 kJ
Vetten59.5 g
waarvan verzadigd21.8 g
Koolhydraten64.2 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.2 g
Eiwitten44.6 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Giet de mais af.
  • Snijd de koriander fijn.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao!

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg het kipgehakt en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verspreid ondertussen de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
Tostada's maken
3
  • Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.
  • Bak nog 4 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Snijd ondertussen de limoen in partjes.
  • Prak in een kleine kom de witte kaas met een vork en meng met de crème fraiche en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 limoenpartje en 1/4 tl gerookte paprikapoeder.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout.
  • Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing.
  • Garneer de tostada's met de frisse witte-kaasdip en de koriander.
  • Serveer met de overige limoenpartjes en de salade.