HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met tomaat-komkommersalade en zoete labne-mangosaus

Balans
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Mosterd
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 pak

Kikkererwten

2 tl

Paprikapoeder

1 stuks

Komkommer

200 g

Gekleurde cherrytomaten

6 stuks

Bruine mini tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse bladpeterselie

80 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Mangochutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2736 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels16 g
Eiwitten22 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Sieve
Koekenpan
Grote kom
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10-12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden (zie TIP).Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verkruimel de feta.Snijd de bladpeterselie grof.Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.

4

Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's.Garneer naar smaak met de toppings.