Thaise noedels met broccoli, cashewnoten en limoen

Thaise noedels met broccoli, cashewnoten en limoen

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 2.9 / 4van de 283 beoordelingen
Lees meer

Dit gerecht met groenten, kokosmelk en cashewnoten wordt veel gegeten in Thailand. Daar eten ze deze maaltijd vaak met rijst. Wij hebben deze keer gekozen voor noedels; lekker, gemakkelijk en snel klaar. Breng de maaltijd op smaak met limoen en specerijen voor de typische smaak van de Thaise keuken.

Labels:VeggieLactosevrijPittig
Allergenen:SelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaPinda'sNoten
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

400 g

Broccoli

2 stuks

Tomaat

½ stuks

Limoen

150 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 tl

Gemalen kurkuma

2 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

140 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

40 g

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2644.288 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten67 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, tomaat, currykruiden, kurkuma en sereh toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk, sojasaus en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Roer de cashewnoten door de groenten. Verdeel de noedels over de borden, schep de groenten erover en garneer met de partjes limoen. Breng op smaak met peper en zout.