HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThaise Noedels Met Broccoli, Cashewnoten En Limoen
topBanner
Thaise noedels met broccoli, cashewnoten en limoen

Thaise noedels met broccoli, cashewnoten en limoen

Lees meer

Dit gerecht met groenten, kokosmelk en cashewnoten wordt veel gegeten in Thailand. Daar eten ze deze maaltijd vaak met rijst. Wij hebben deze keer gekozen voor noedels; lekker, gemakkelijk en snel klaar. Breng de maaltijd op smaak met limoen en specerijen voor de typische smaak van de Thaise keuken.

Labels:VeggiePittig
Allergenen :SelderijMosterdGlutenSojaPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

400 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Limoen

150 ml

Kokosmelk

4 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 tl

Gemalen kurkuma

2 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

140 gram

Noedels

(BevatGluten)

40 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)632 kcal
Energie (kJ)2644 kJ
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, tomaat, currykruiden, kurkuma en sereh toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk, sojasaus en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

3

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Roer de cashewnoten door de groenten. Verdeel de noedels over de borden, schep de groenten erover en garneer met de partjes limoen. Breng op smaak met peper en zout.