Skip to main content
Familie pasta-avond: Tex-Mex fusilli met avocado en cheddar

Familie pasta-avond: Tex-Mex fusilli met avocado en cheddar

zelf samenstellen, samen genieten!

Iedereen aan tafel, inclusief de jongste chefs, kan de maaltijd precies aanpassen naar hun smaak! Dit recept heeft kies-en-mix-toppings, zodat je zelf kunt bepalen wat jij toevoegt.

Labels:
Veggie
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

¼ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3694 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten43.6 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers25.6 g
Vezels16.7 g
Eiwitten26.7 g
Cholesterol15 mg
Zout2.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium352.5 mg
Calcium52.3 mg
Iron0.7 mg
Grote hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan
Zeef

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de pasta 10 - 12 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en houd de pasta apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de Peruaanse kruidenmix 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens de suiker en zwarte balsamicoazijn toe.
Courgette bakken
2
  • Verlaag het vuur en laat de tomatenblokjes, afgedekt, 8 - 10 minuten sudderen. Zet daarna het vuur uit en roer de pasta erdoorheen.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 1 - 2 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Toppings voorbereiden
3
  • Laat de mais uitlekken. Verhit een klontje roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de mais 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Snijd de peterselie grof.
  • Snijd de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Serveer de pasta in kommen of op diepe borden.
  • Serveer alle toppings in aparte kommen, zodat iedereen zelf een pastabowl kan samenstellen (of stel eventueel de bowls samen vóór het serveren).

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders