topBanner
Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel

Tex-Mex ovenschotel met zoete aardappel

met een pittige komkommersalsa

Lees meer

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige tex-mexklassieker op tafel.

Labels:VeggieCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

450 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

150 gram

Maïs in blik

25 gram

Zwarte-bonenpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Soja)

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Groene peper

20 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2231 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels10 g
Eiwitten15 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Ovenschaal
Kom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm. Zet de zoete aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, 5 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Giet af, en laat uitstomen zonder deksel.

2

Snipper de rode ui. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Giet de mais af. Meng in een grote kom de zwarte bonenpasta met per persoon: 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en 1/4 el zonnebloemolie. Voeg de paprika, mais en de helft van de rode ui toe. Breng op smaak met peper en zout.

3

Vet een ovenschaal in met 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Verdeel de zoete-aardappelblokjes over de bodem en bedek de zoete aardappel met de groenten. Garneer met de geraspte cheddar en bak 12 - 17 minuten in de oven, of totdat de cheddar goudbruin is gekleurd.

4

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd hem fijn. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Pluk de blaadjes van de munt en snijd deze met de bladpeterselie grof. Meng in een kom de komkommer met de groene peper en de kruiden. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl limoensap per persoon. Verdeel de zoete aardappel en groenten over de borden. Serveer met de groene salsa en de crème fraiche.