topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-kipburger

Teriyaki-kipburger

met aardappelpartjes en frisse salade

In dit recept maak je kipburgers met een twist. Je glaceert de burgers met teriyakisaus en honing, voor een zoete en hartige smaaksensatie.

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kipburger

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ head

Botersla

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Honing

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3720 kJ
Energie (kcal)889 kcal
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten93.8 g
waarvan suikers26.2 g
Vezels13.2 g
Eiwitten30.5 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aardappelen in partjes en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de burger zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Ui bakken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 minuut.
  • Voeg de kipburger toe en bak in 2 - 3 minuten per kant gaar.
  • Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus en 1/2 el honing per persoon toe.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de sla fijn en rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de sla en wortel toe aan de saladekom.
  • Snijd de tomaat in plakken. Houd een paar plakken apart om later de burger mee te beleggen. Voeg de overige tomaat toe aan de saladekom. 
  • Meng de sla, wortel en tomaat met de dressing. 
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open. Beleg het broodje met wat salade en leg de kipburger en een beetje gebakken ui erop.
  • Serveer het broodje met de salade ernaast. Serveer de aardappelpartjes met de overige mayonaise.