
Tajine van linzen en groenten
met pitabroodjes, harissa en yoghurt
Tajines ontlenen hun naam aan de aardwerken stoofpot waarin ze worden bereid, en die vooral in de Marokkaanse en Tunesische keuken veel worden gebruikt. Heb je zo'n prachtige pot niet in huis? Gebruik bij dan een braadpan voor een soortgelijk resultaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Courgette
4 stuk(s)
Bosui
2 tl
Harissa
¾ tl
Gemalen komijnzaad
75 gram
Rode splitlinzen
12 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
2 stuk(s)
Volkoren pitabrood
(Bevat Gluten)
50 ml
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
300 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Instructies

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 220 graden, of maak bij stap 5 gebruik van een broodrooster. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Verhit de olijfolie in een braad- of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de harissa (let op, pittig!) en komijn toe en bak nog 1 minuut.

Voeg de tomaat, courgette, het witte en het grootste deel van het groene deel van de lente-ui en de linzen toe. Roer goed en schenk de bouillon in de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en kook nog 15 minuten, roer regelmatig door.

Snijd ondertussen de muntblaadjes in smalle reepjes.

Besprenkel de pitabroodjes met wat water en bak ze 4 - 6 minuten in de oven of in een broodrooster.

Verdeel de tajine van linzen en groenten over de borden. Garneer met de yoghurt, de munt en de overige lente-ui. Serveer samen met het volkoren pitabrood.