HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTacobowl Met Kruidige Heekfilet En Salsa
topBanner
Tacobowl met kruidige heekfilet en salsa

Tacobowl met kruidige heekfilet en salsa

met bieten-tortillachips en avocadodip

Lees meer

De bieten tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.

Labels:FamilieLekker snelNieuw
Allergenen :VisMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Witte langgraanrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

1 zakje(s)

BBQ rub

140 gram

Maïs in blik

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Bieten tortillachips

80 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en 225 ml kokend water per persoon toe. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet het vuur uit en laat de rijst, afgedekt, 10 minuten nagaren.

2

Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met de BBQ rub, peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Laat ondertussen de mais uitlekken.

3

Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de ui, de tomaat, de mais en de bladpeterselie toe en meng goed door.

4

Verdeel de rijst over kommen. Leg de heekfilet op de rijst en verdeel de salsa erover. Garneer met de avocadodip en bieten-tortillachips.