De bieten tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Witte langgraanrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Heekfilet
½ zakje(s)
BBQ-rub
70 gram
Mais in blik
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse bladpeterselie
40 gram
Avocadodip
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en 225 ml kokend water per persoon toe. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet het vuur uit en laat de rijst, afgedekt, 10 minuten nagaren.
Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met de BBQ rub, peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Laat ondertussen de mais uitlekken.
Tip: Let op: de BBQ rub is vrij pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan de helft van de BBQ rub.
Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de ui, de tomaat, de mais en de bladpeterselie toe en meng goed door.
Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook boordevol antioxidanten en vitamine C.
Verdeel de rijst over kommen. Leg de heekfilet op de rijst en verdeel de salsa erover. Garneer met de avocadodip.