De bieten tortillachips zijn nieuw in je box! Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
White long grain rice
1 piece
Garlic
1 piece
Skin-on hake fillet
½ sachet(s)
BBQ spice rub
70 g
Corn
1 piece
Tomato
½ piece
Red onion
5 g
Fresh flat leaf parsley
40 g
Avocado dip
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
White wine vinegar
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en 225 ml kokend water per persoon toe. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet het vuur uit en laat de rijst, afgedekt, 10 minuten nagaren.
Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met de BBQ rub, peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Laat ondertussen de mais uitlekken.
Tip: Let op: de BBQ rub is vrij pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan de helft van de BBQ rub.
Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de ui, de tomaat, de mais en de bladpeterselie toe en meng goed door.
Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook boordevol antioxidanten en vitamine C.
Verdeel de rijst over kommen. Leg de heekfilet op de rijst en verdeel de salsa erover. Garneer met de avocadodip.