Sushibowl met zalmsnippers en sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sushibowl met zalmsnippers en sojabonen

Sushibowl met zalmsnippers en sojabonen

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en voeg toe aan je bowl.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

⅓ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Bosui

½ cm

Verse gember

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

115 gram

Warmgerookte zalmsnippers

25 gram

Sojabonen

Zelf toevoegen

1.5 tl

Suiker

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.75 el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)818 kcal
Energie (kJ)3424 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.3 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven.

Groenten snijden
2

Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.

Mengen
3

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.

Risotto koken
4

Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
5

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen en rasp de gember fijn. Meng in een tweede kom per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en de extra vierge olijfolie. Voeg de bosui en 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen en serveer met de zalmsnippers, de ingelegde radijsjes en komkommer, de sojabonen, de bosui en de avocado.