Noedelsoep met garnalen en paksoi
Noedelsoep met garnalen en paksoi

Noedelsoep met garnalen en paksoi

met mais en gefrituurde uitjes

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Allergens:
Crustaceans
•Wheat
•Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

10 g

Garlic-ginger-chili mix

½ piece

Pak choi

45 g

Corn

½ bunch

Radish

20 g

Tahini

(Contains Sesame)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

350 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2589 kJ
Calories619 kcal
Fat27.5 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate62.3 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein27.4 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Wok
•Small Bowl

Cooking Steps

Noedels koken
1
  • Bereid de bouillon in een pan en kook de noedels 4 - 6 minuten. Zet daarna het vuur uit en bewaar apart zonder af te gieten.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de bladeren als de stelen fijn. Houd de bladeren en de stelen apart.
Garnalen bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur.
  • Bak de garnalen samen met de stelen van de paksoi en de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 3 - 4 minuten.
  • Voeg de bladeren van de paksoi toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Giet de mais af. Snijd de radijsjes in kwarten (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de tahin met de sojasaus en de wittewijnazijn (zie Gezondheidstip).
  • Roer deze saus kort voor het serveren door de noedels.

Tip: Houd je niet van rauwe radijsjes? Voeg ze dan toe aan de pan met noedels.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege of voeg eventueel naar smaak toe bij het serveren.

Serveren
4
  • Serveer de ramen in kommen.
  • Leg de mais, radijsjes, garnalen en paksoi erbovenop.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en de gomasio.