Sticky kalkoenfilet in zoetzure sinaasappelsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky kalkoenfilet in zoetzure sinaasappelsaus

Sticky kalkoenfilet in zoetzure sinaasappelsaus

met rijst en frisse komkommersalsa

Je werkt dit kleurrijke gerecht af met gomasio - deze Japanse smaakmaker op basis van sesamzaad zorgt voor de finishing touch!

Allergenen :
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

50 gram

Peultjes

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Honing

1 el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3418 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten36.5 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten88.8 g
waarvan suikers22 g
Vezels8 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Steelpan met deksel
Rasp
Kleine kom
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst, ruim water en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de pan.
  • Kook de rijst 9 minuten. Voeg daarna de peultjes toe en kook nog 4 - 6 minuten (zie Tip). Giet af en bewaar apart.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes die je er makkelijk kan aftrekken bij het wegsnijden van de uiteinden.

Sinaasappelsaus maken
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Pers de helft van de sinaasappel uit boven een kleine kom en snijd andere helft in blokjes.
  • Voeg de zoet-pittige chilisaus, de honing, het water en de helft van de witte balsamicoazijn toe aan de kleine kom. Breng op smaak met peper en meng goed door.
Kalkoen bakken
3
  • Meng in een kom de kalkoen, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bloem.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kalkoen 5 - 7 minuten, of tot de kalkoen gaar is.
  • Roer de sinaasappelsaus erdoorheen en bak nog 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de overige witte balsamicoazijn en 1/2 tl sinaasappelrasp per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst met peultjes in diepe kommen. 
  • Verdeel de kalkoen in sinaasappelsaus, de komkommer en de sinaasappelblokjes eroverheen.
  • Besprenkel met de sinaasappelmayonaise.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de gomasio.

Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.