Skip to main content
Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst
Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix

3.3
(128)

Spruiten zijn kleine kooltjes boordevol vezels, vitamine C en vitamine K. Deze groente biedt niet alleen een knapperige textuur, maar ook een gezonde dosis voedingsstoffen die bijdragen aan een uitgebalanceerd dieet.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

25 gram

Spekreepjes

½ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

½ stuk(s)

Prei

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2646 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten32.3 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten50.2 g
waarvan suikers7 g
Vezels15.2 g
Eiwitten30.3 g
Zout2.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium900 mg
Calcium12 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Houd 3 spruiten per persoon apart. Halveer de overige spruiten. Snijd de prei in ringen.
  • Zorg dat de spruiten en aardappelen net onder water staan in een pan, voeg een flinke snuf zout toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.
Spekjes bakken
2
  • Voeg de prei toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten mee. Giet daarna af en houd afgedekt warm.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal de spekjes uit de pan en houd apart.
  • Snipper ondertussen de achtergehouden spruitjes.
Worst bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de worst in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de koekenpan af en bak de worst nog 5 minuten. 
  • Voeg in de laatste 7 minuten de gesnipperde spruitjes toe. Schep af en toe om, zodat ze niet aanbranden.
Serveren
4
  • Voeg de mosterd, de Belgische kruidenmix en een scheutje melk toe aan de aardappelen en groenten. Stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng als laatste de spekjes door de stamppot.
  • Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met de worst. Garneer met de knapperige spruiten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders