Skip to main content
Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst
Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix

3.3
(128)

Spruiten zijn kleine kooltjes boordevol vezels, vitamine C en vitamine K. Deze groente biedt niet alleen een knapperige textuur, maar ook een gezonde dosis voedingsstoffen die bijdragen aan een uitgebalanceerd dieet.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Eiwitrijk
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)

25 gram

Spekreepjes

½ tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

½ stuk(s)

Prei

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2646 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten32.3 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten50.2 g
waarvan suikers7 g
Vezels15.2 g
Eiwitten30.3 g
Zout2.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium900 mg
Calcium12 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Houd 3 spruiten per persoon apart. Halveer de overige spruiten. Snijd de prei in ringen.
  • Zorg dat de spruiten en aardappelen net onder water staan in een pan, voeg een flinke snuf zout toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.
Spekjes bakken
2
  • Voeg de prei toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten mee. Giet daarna af en houd afgedekt warm.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal de spekjes uit de pan en houd apart.
  • Snipper ondertussen de achtergehouden spruitjes.
Worst bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de worst in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Dek vervolgens de koekenpan af en bak de worst nog 5 minuten. 
  • Voeg in de laatste 7 minuten de gesnipperde spruitjes toe. Schep af en toe om, zodat ze niet aanbranden.
Serveren
4
  • Voeg de mosterd, de Belgische kruidenmix en een scheutje melk toe aan de aardappelen en groenten. Stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng als laatste de spekjes door de stamppot.
  • Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met de worst. Garneer met de knapperige spruiten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Koningssoep met een bijzonder broodje

Koningssoep met een bijzonder broodje

met verse dille en bospeen
Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

met heerlijke komijnekaas
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Extra in de 5-maaltijdenbox
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Massaman-viscurry

Massaman-viscurry

met de smaak van kruidnagel, kardemom, gember en nootmuskaat
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten
Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes
Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta

Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta

Een heerlijke lentesalade met verse oregano en frisse citroen
Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

In dit recept maak je het knoflookbrood zelf
Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Roti met kruidige kippendijfilet en groenten

Een traditioneel Surinaams gerecht speciaal voor jou in een sneller jasje
Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Gevulde kipfilet met salade van spinazie en haricots verts

Met gebakken aardappels en een dressing met tijm
Roti met kruidige vegetarische reepjes

Roti met kruidige vegetarische reepjes

Eiwitrijke vegetarische reepjes van lupine in een kruidige stoof met veel groenten
Salade met gebakken kip, gegrilde aubergine en frisse kaasdressing

Salade met gebakken kip, gegrilde aubergine en frisse kaasdressing

Dit zomerse gerecht is makkelijk mee te nemen naar het strand of naar het park!
Romige spaghetti met geroosterde zonnebloempitten, oude kaas en verse basilicum

Romige spaghetti met geroosterde zonnebloempitten, oude kaas en verse basilicum

Je maakt de romige saus zelf met behulp van een roux
Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik

Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik

Heerlijk frisse salade met verse bieslook, zoete perzik en walnoten
Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Zomerse smaken en de bekende combinatie van rode bieten en feta
Oosters vispakketje met gestoomde groenten en kokosrijst

Oosters vispakketje met gestoomde groenten en kokosrijst

Heerlijk vol van smaak met romige prei en frisse cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

met granaatappel, romige bieslooksaus en sperziebonen met amandelschaafsel
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Kruidige kippensoep met room

Kruidige kippensoep met room

met paksoi, wortel en aardappelen
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Hartige pie van gemengd gehakt met uienchutney

Hartige pie van gemengd gehakt met uienchutney

met sperziebonen
Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

met toppings van blauwe kaas, ontbijtspek en cranberrychutney
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

geserveerd met krieltjes en salade met honing-mosterdmayonaise
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en groene salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

Zalmfilet met zure room en bieslooksaus

met aardappelpuree en tomaat-komkommersalade
Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

Kip met parelcouscous en kruidenkaasblokjes

met veldsla, komkommer en paprika
Orzo à la Fata Morgana

Orzo à la Fata Morgana

met rundergehakt en Midden-Oosterse kruiden
Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

Hotdog met drie soorten ui en appelsalade

met gefrituurde uitjes, uienchutney en gekaramelliseerde ui
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree
Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

Loaded burritobowl met steak, avocado en salsa

met cheesy nacho's, zure room en kruidige rijst
Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

Fusion kipgehaktbrood met kokos-currynoedels

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

Vegetarische worstjes met knoflook-za'atar-zure room

met krieltjes, peterselie en geroosterde groenten
Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

Zoete biefstukreepjes met sesamzaadjes en gefrituurde uitjes

met gele rijst, wortel en courgette
Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

Flammkuchen met betoverd basilicum en monsterlijke mozzarella

met courgettelinten en verschrikkelijk verse tomaat-rucolasalade
Taco's met rundergehakt

Taco's met rundergehakt

met zure room en salsa
Bulgurbowl met harissa, portobello en pittige yoghurtsaus

Bulgurbowl met harissa, portobello en pittige yoghurtsaus

met smokey kikkererwten en tomaat-komkommersalade
De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

De favoriete flammkuchen van Max en Moritz

met mozzarella, appel en prei
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool
Garnalen met laksa stijl noedelsoep en Thais basilicum

Garnalen met laksa stijl noedelsoep en Thais basilicum

in kruidige kokosbouillon met vers citroengras en courgette
Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

Kabeljauwfilet in kappertjesbotersaus met zeekraal-mafaldine

met citroen, broccoli en Siciliaanse kruiden
Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

Kipfilet met serranoham en parmezaankrieltjes

met bruschettadip en aubergine-rucolasalade
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witlofsalade
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

Cottage pie met varkensgehakt en Goudse kaas

met courgette, paprika en mais