Spaghetti integrale met spinazie-pestosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti integrale met spinazie-pestosaus

Spaghetti integrale met spinazie-pestosaus

Met pijnboompitten en verse basilicum

Je maakt zelf een Italiaanse saus met groene pesto, grana padano en spinazie. De spaghetti meng je aan het einde met de saus waardoor alles mooi groen kleurt. Wil je liever niet alles mengen? Serveer de saus dan op de spaghetti.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Eieren
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3665 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Staafmixer of blender

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Roosteren en fruiten
2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en rode peper 2 – 3 minuten op middelmatig vuur.

Spinazie toevoegen
3

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend in 5 – 7 minuten slinken. Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Saus maken
4

Voeg ondertussen de groene pesto en de helft van de grana padano toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout. Voeg een klein beetje water toe als de saus te droog is. Haal de wok of hapjespan van het vuur.

Pureren
5

Scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de helft van het basilicum toe aan de wok of hapjespan, voeg de overige olijfolie toe en pureer de saus met een staafmixer. Zet de wok of hapjespan terug op het vuur, voeg de spaghetti toe en verhit al roerend nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer de spaghetti met de pijnboompitten, de overige grana padano en het overige basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.