Skip to main content
Snelle pasta met vega gehackt en Mexicaanse kruiden

Snelle pasta met vega gehackt en Mexicaanse kruiden

met paprika en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Vegetarisch gehakt

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

180 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

100 gram

Passata

gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Biologische zure room

70 gram

Mais in blik

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3118 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19 g
Vezels12.4 g
Eiwitten46 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Vergiet

Instructies

Vegetarisch gehackt bakken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 zakje Mexicaanse kruiden toe en bak het 4 - 5 minuten met het vegetarisch gehackt. Haal het gehackt uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Groenten bakken
2

Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3

Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af. Voeg de gekookte penne, het gebakken vegetarisch gehackt, de maïs en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige geraspte kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders