Skip to main content
Fast Pasta with a Mexican Twist

Fast Pasta with a Mexican Twist

with mince from the Vegetarian Butcher

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Family
Allergens:
Gluten
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy
Serving amount

100 g

Vegetarian mince

½ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

180 g

Penne

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Mosterd)

100 g

Passata

g

Grated mature cheese

25 g

Grated mature cheese

25 g

Organic sour cream

70 g

Corn

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Energy (kJ)3118 kJ
Calories745 kcal
Fat19 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate89 g
Sugar19 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein46 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Casserole with Lid
Colander

Cooking Steps

Vegetarisch gehackt bakken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1/2 zakje Mexicaanse kruiden toe en bak het 4 - 5 minuten met het vegetarisch gehackt. Haal het gehackt uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Groenten bakken
2

Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3

Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af. Voeg de gekookte penne, het gebakken vegetarisch gehackt, de maïs en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige geraspte kaas.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes