Skip to main content
Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

Smashed avocado toast met ei en cherrytomaten

2 porties | met rucolacress, limoen en feta

4.5
(104)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Deze geroosterde baguette met romig-frisse avocado en ei is perfect om jouw dag mee starten!

Labels:
Recept
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Woutkorn demi-baguette

(Bevat: Rogge, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Soja, Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Limoen

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie en koriander

Zelf toevoegen

4 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)888 kcal
Energie (kJ)3714 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers9 g
Vezels15.3 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Schuimspaan
Grote pan

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

Tip: Heb je een broodrooster of tosti-ijzer? Gebruik deze dan om de baguette te roosteren.

2

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook dan 10 minuten.

3
  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.


Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

4
  • Verdeel de toast over de borden.
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf de toast in met een beetje knoflook (zie Tip).
  • Verdeel het avocadomengsel over de toast. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de toast met avocado.
  • Verkruimel de feta en snijd de bladpeterselie en verse koriander fijn. Verdeel de feta en verse kruiden over de toast.

Tip: Geen liefhebber van rauwe knoflook? Laat dit dan achterwege.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders