Skip to main content
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika

4.4
(114)

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
-30% carbs
Allergenen:
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1.5 stuk(s)

Tomaat

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

¾ stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat: Tarwe)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

1 blik(ken)

Skipjack tonijn in zonnebloemolie

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2564 kJ
Energie (kcal)613 kcal
Vetten31.9 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels6.9 g
Eiwitten39.8 g
Cholesterol19.8 mg
Zout2.7 g
Potassium566.6 mg
Calcium46.7 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Zeef
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de courgette en tomaat in blokjes.
  • Snijd de rode puntpaprika in dunne repen.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Groenten bakken
2
  • Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op in een kleine kom.
  • Verhit een flinke scheut van de olie van de tonijn in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, puntpaprika en tomaat 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree, Siciliaanse kruidenmix en Midden-Oosterse kruidenmix toe aan de hapjespan en bak 1 minuut.
Shakshuka afmaken
3
  • Maak voor ieder ei een kuiltje in de groentensaus en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen. 
  • Gaar de eieren, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Verdeel de tonijn over de shakshuka en verwarm, afgedekt, nog 1 minuut.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het platbrood 5 minuten, of tot het krokant is.
Serveren
4
  • Verdeel de shakshuka over diepe borden.
  • Verkruimel de feta eroverheen en besprenkel met de basilicumcrème.
  • Serveer met het platbrood.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders