Shakshuka met tonijn en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met tonijn en feta

Shakshuka met tonijn en feta

met volkoren Libanees platbrood

Met dit recept tover je 308 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Snel & gezond
•Koolhydraatarm
•Eiwitrijk
Allergenen :
Vis
•Ei
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

¾ stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2676 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten39.3 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels6.9 g
Eiwitten37.3 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Kleine kom
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Snijd de rode puntpaprika in dunne repen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.

Weetje: Paprika's bevatten veel voedingsstoffen. Rode paprika bevat bijvoorbeeld veel vitamine C. Vitamine C beschermt je lichaamscellen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Verder is vitamine C nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.

Groenten bakken
2
  • Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op in een kleine kom.
  • Verhit 1 el olie van de tonijn per persoon in een hapjespan met deksel.
  • Bak de courgette, rode puntpaprika en tomaat 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree, Siciliaanse kruidenmix en Midden-Oosterse kruidenmix toe aan de hapjespan en bak 1 minuut.
Shakshuka afmaken
3
  • Maak voor ieder ei een kuiltje en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen. Gaar de eieren, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Verdeel de tonijn over de shakshuka en verwarm, afgedekt, nog 1 minuut.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het platbrood 5 minuten, of tot krokant.
Serveren
4
  • Verdeel de shakshuka over diepe borden.
  • Verkruimel de feta over het geheel (zie Tip).
  • Besprenkel met de basilicumcrème en serveer met het platbrood.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan minder feta. Dit kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.