Skip to main content
Gehaktballetjes met eieren alla norma
Gehaktballetjes met eieren alla norma

Gehaktballetjes met eieren alla norma

met feta, aubergine en knapperige tortilla's

4.1
(124)

Eieren garen in vocht heet ook wel pocheren. Dat gaat een stuk makkelijker in een saus dan in water en het geeft het ei extra smaak.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat: Tarwe)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3332 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten51.9 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels10.6 g
Eiwitten44.6 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Bakkwast
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Saus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur (zie Tip). Voeg de aubergine toe en bak in 5 - 6 minuten rondom bruin. Voeg de tomaat en Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 3 - 4 minuten verder. Voeg de bouillon en passata toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Als je een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem gebruikt wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Tortilla's bakken
3

Halveer de tortilla's en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de tortilla's met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 5 - 6 minuten in de oven.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat ze diep in de saus liggen, onderin de pan. Breng de eieren op smaak met peper en zout. Verdeel 2/3 van de feta in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen (zie Tip). Haal het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en bak nog 4 - 6 minuten verder zodat het overtollig vocht kan verdampen. 

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Gehaktballetjes bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op hoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.

Serveren
6

Serveer de eieren alla norma in kommen. Verdeel de gehaktballetjes erover en garneer met de overige feta. Serveer met de knapperige tortilla's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders