HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSchelvisfilet Met Frisse Aardappel Dillepuree
topBanner
Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Met geroosterde broccoli en crème fraiche

Lees meer

Vandaag maak je een groenterijke maaltijd met een frisse puree, die kruidig en romig is door de verse dille en crème fraiche. Je serveert de geroosterde broccoli en puree met gebakken schelvis. Deze zoutwatervis is familie van de kabeljauw en heeft een delicate structuur.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Broccoli

500 gram

Vastkokende aardappelen

4 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

1 bag(s)

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2807 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Leg de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de broccoli 18 – 20 minuten in de oven.

2

Schil ondertussen de aardappelen (milva) en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en houd afgedekt warm.

3

Snijd ondertussen de verse dille fijn.

4

Verhit, als de aardappelen bijna gaar zijn, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 4 – 5 minuten en keer halverwege om. Breng daarna op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de mosterd, het grootste deel van de dille, de roomboter en de helft van de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

6

Verdeel de aardappelpuree, de geroosterde broccoli en de schelvis over de borden en serveer met de overige crème fraîche. Garneer met de overige dille.