topBanner
Salade met peer, danablu en walnoot

Salade met peer, danablu en walnoot

Met gepofte aardappel en courgettelinten

Lees meer

Net als aardbeien met balsamicoazijn, watermeloen met feta of appel met makreel vormen peer en blauwe kaas een verrassende maar ontzettend lekkere combinatie. Het geheim zit hem bij dit duo in de combinatie van vet, zout en zuur. De kaas zorgt voor de eerste twee en behalve lekker zoet, is de peer ook een beetje zuur.

Labels:Veggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

30 gram

Walnoten

(BevatNoten)

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Peer

80 gram

Gemengde sla

75 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2992 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels9 g
Eiwitten18 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakplaat
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten, snijd de eventuele grotere aardappelen in zessen. Verdeel de aardappelen over 1 vel aluminiumfolie per persoon, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

2

Hak ondertussen de walnoten grof. Schaaf of snijd de courgette in lange dunne linten. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de courgettelinten uit de pan en meng in een saladekom met wittewijnazijn, peper en zout. De courgettelinten mogen afkoelen.

4

Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de partjes peer 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Wanneer de peer nog hard is, zal het wat langer duren voor de peer zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

5

Meng de gemengde sla met de (afgekoelde) courgettelinten. Voeg eventueel extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, de danablu en de walnoten.