HelloFresh
topBanner
Salade met nectarine, varkensfilet en sperziebonen

Salade met nectarine, varkensfilet en sperziebonen

met blauwe kaas, spek en een broodje

Premium
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granenNotenSesamzaadSojaSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

150 g

Haricots verts

2 stuks

Nectarine

1 stuks

Gele paprika

100 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Bierbostel-broodje

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Glutenbevattende granen, Noten, Sesamzaad, Soja)

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

240 g

Varkensfilet

50 g

Ontbijtspek

100 g

Salademix met sojabonen

(BevatSoja, Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 tl

Mosterd

2 tl

Honing

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3119 kJ
Energie (kcal)746 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels8 g
Eiwitten49 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de nectarine in plakjes. Snijd de gele paprika in dunne repen. Verbrokkel de Danablu.

2

Zorg dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de boontjes afkoelen.

3

Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Verhit een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Dep de varkensfilet droog met keukenpapier en smeer aan een kant in met 1 tl mosterd per persoon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de walnoten op middelhoog vuur en bak de varkensfilet in 2 - 3 minuten per kant gaar. Bak het ontbijtspek tegelijk mee tot het krokant is. Haal beide uit de pan en laat de varkensfilet rusten onder aluminiumfolie tot je gaat serveren.

5

Meng in een saladekom per persoon 1tl honing, 1tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout tot een gladde dressing. Meng er de sperziebonen, gemengde salade en paprikareepjes doorheen.

6

Schep de salade op het bord en garneer met de nectarine, Danablu, gebakken ontbijtspek en walnootstukjes. Snijd de varkensfilet in dunne plakken en leg ernaast. Serveer met het bierbostelbroodje.