Knoflook en rozemarijn vormen een klassieke combinatie waarmee je allerlei gerechten op smaak kunt brengen: van aardappelen tot kruidenboter en van kip tot, zoals vandaag, rundvlees. Van alleen de geur van deze twee ingrediënten loopt het water je al in de mond. Ribeye wordt - zoals de naam al doet vermoeden - gesneden uit de rib van het rund. Het vlees is doorregen met vet en hoeft niet lang gebakken te worden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
120 gram
Runderribeye
300 gram
Vastkokende aardappelen
20 gram
Amandelen
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Haricots verts
25 gram
Spekblokjes
2.5 gram
Verse rozemarijn
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Zongedroogde tomaten
2 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
naar smaak
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Haal de runderribeye uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook de aardappelen in 14 – 18 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Hak ondertussen de amandelen grof. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de amandelen, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Haal de schil van de knoflooktenen, de knoflook laat je heel.
Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. Breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel kook de haricots verts in 5 – 7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 – 7 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Wrijf de runderribeye in met peper en zout. Voeg de helft van de roomboter, de takjes rozemarijn en de geschilde knoflooktenen toe aan de koekenpan. Bak de runderribeye 1 – 3 minuten per kant. Zorg dat je met een lepel constant de gesmolten boter over het vlees schept. Zo blijft de ribeye lekker mals. Haal de ribeye uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Snijd de bieslook en de zongedroogde tomaten fijn. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een puree. Voeg de mosterd, overige roomboter en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de haricots verts over de borden en garneer met de amandelen, zongedroogde tomaten en spekblokjes. Serveer met de aardappelpuree en garneer deze met de bieslook. Leg de runderribeye ernaast en schenk het overgebleven bakvet eroverheen.